وقتی صحبت از تغذیه سالم و درمانهای طبیعی به میان میآید، کمتر مادهای مانند ارده کنجد میتواند تا این اندازه مؤثر و مفید باشد. این خوراکی سنتی که از دانههای کنجد آسیابشده تهیه میشود، نه تنها طعمی دلچسب دارد، بلکه خواص دارویی فراوانی بهویژه برای سلامت معده دارد. اگر از مشکلات گوارشی رنج میبرید، وقت آن رسیده که ارده را به رژیم غذاییتان اضافه کنید!
استفاده از این فراورده کنجدی به شکل های مختلفی در رژیم غذایی امکان پذیر بوده و شما می توانید به راحتی از این خوراکی خوشمزه در تهیه انواع غذا و دسر ها استفاده کنید.
استفاده از ارده مخصوصا در غذاهای میدترانه ای رواج داشته و با توجه به طبع گرمی که دارد می تواند یک خوراکی موثر در فصول سرد سال باشد. در ادامه با ارده و خواص آن برای معده و گوارش بیشتر آشنا شده و برند های معتبر تولید ارده طبیعی را به شما معرفی می کنیم:
ارده کنجد چیست و چگونه تهیه میشود؟
ارده، یک فرآوردهی کاملاً طبیعی بوده که از دانه های بوداده و آسیاب شدهی کنجد تهیه میشود. بافت نرم، رنگ کرمی و طعم خاص آن، این ماده را به یکی از محبوبترین غذاهای سنتی در ایران و خاورمیانه تبدیل کرده است.
ماده اصلی تشکیل دهنده این خوراکی مقوی دانه های کنجد پوست کنده و بو داده شده می باشد و در تهیه ارده حالص از هیچکونه افزودنی دیگری استفاده نمی شود.
خواص ارده کنجد برای معده
تسکین التهاب معده
یکی از مهم ترین خواص ارده کنجد، کاهش التهابات معده و دستگاه گوارش می باشد. ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود در کنجد مانند سسامین و سسامولین باعث کاهش رادیکالهای آزاد و بهبود عملکرد سلولهای گوارشی میشوند.
افزایش ترشح آنزیمهای گوارشی
ارده با تحریک غدد گوارشی، به افزایش ترشح آنزیم ها و شیره های معده کمک می کند. این فرآیند، هضم غذا را آسان تر کرده و از بروز مشکلاتی مانند نفخ، سنگینی و سوءهاضمه جلوگیری میکند. این امر برخلاف تصور بسیاری که ارده را یک غذای سنگین و عامل ورم و سنگینی معده می دانند عمل می کند.
محافظت از بافت مخاط معده
ارده حاوی چربیهای مفید می باشد که مانند لایهای محافظ بر روی مخاط معده عمل می کنند. این خاصیت باعث میشود تا در برابر اسید معده محافظت بیشتری ایجاد شده و علائمی مثل سوزش معده کاهش یابد.
تاثیر ارده در درمان زخم معده
یکی از مشکلات شایع گوارشی، زخم معده می باشد که عامل های مختلفی از جمله تغذیه نامناسب دارد و امروزه بدون محدودیت سنی افراد بسیاری از آن رنج می برند. ارده کنجد به دلیل داشتن خاصیت ضدالتهابی و ترکیبات ترمیم کننده، میتواند در درمان طبیعی زخم معده مؤثر باشد. مصرف منظم ارده به صورت ناشتا یا همراه با عسل، باعث تسریع در بازسازی سلولهای آسیبدیده میشود.
روش مصرف برای بهبود زخم معده
- یک قاشق غذاخوری ارده + یک قاشق چایخوری عسل
- مصرف صبحگاهی به صورت ناشتا به مدت ۲ هفته
- مصرف بر روی سالاد به عنوان طعم دهنده
- استفاده همراه با ماست در هنگام غذا
کاهش اسید معده با ارده
اگر دچار ترشکردن یا رفلاکس معده هستید، ارده میتواند به عنوان یک تسکین دهنده طبیعی عمل کند. چربیهای مفید موجود در ارده، به تعادل اسیدی-قلیایی معده کمک کرده و میزان ترشح اسید را تنظیم میکنند.
درمان یبوست و نفخ معده
فیبر موجود در ارده کنجد باعث بهبود عملکرد رودهها و رفع یبوست می شود. همچنین ارده با نرم کردن دیواره روده، از بروز نفخهای مزمن جلوگیری میکند. درواقع ارده می تواند به صورت یک ملین طبیعی عمل کرده و به هضم بهتر غذا و همچنین عملکرد بهتر دستگاه گوارش شما کمک کند.
توصیه مصرف:
مصرف این ترکیب به صورت:
- ترکیب ارده با شیره خرما یا انگور
- مصرف در وعده صبحانه یا میانوعده عصر
می تواند در کوتاه مدت تاثیرات بسیار زیادی بر سلامت دستگاه گوارش داشته باشد. باتوجه به منشاء بیشتر بیماری ها که تغذیه نامناسب می باشد، مصرف این ترکیبات می تواند علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، به بهبود عملکرد سیستم های داخلی بدن از جمله دستگاه گوارش کمک کند.
ارده برای افراد مبتلا به سندروم روده تحریکپذیر (IBS)
سندروم روده تحریکپذیر یکی از اختلالات شایع گوارشی می باشد که معمولا علل عصبی دارد. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف متعادل ارده، به دلیل خواص ضدالتهابی و آرامبخش آن، میتواند به کنترل علائم IBS مانند دلدرد، نفخ و بینظمی اجابت مزاج کمک کند.
نکاتی درباره مصرف ارده برای معده
- چه زمانی ارده بخوریم؟
- بهترین زمان برای مصرف ارده جهت تقویت معده، صبح ناشتا می باشد.
- ترکیب ارده با عسل یا شیره، انرژی بخش و مقوی معده خواهد بود.
- چه کسانی باید در مصرف ارده احتیاط کنند؟
- افراد با اضافه وزن شدید (چون ارده کالری بالایی دارد)
- کسانی که دچار مشکلات صفراوی یا کبد چرب شدید هستند
- افرادی که به برخی از مواد غذایی و کنجد آلرژی دارند
معرفی برند های معتبر تولید ارده
ارده یکی از خوراکی های مقوی می باشد که روش تهیه آن می تواند تاثیر بسیار زیادی در عطر و طعم آن داشته باشد. از سمت دیگر استفاده از مواد افزودنی غیر مجاز در این فراورده می تواند از خواص آن کاسته و در مواردی باعث آسیب رساندن به بدن شود.
در بین تولید کننده های بزرگ فراورده های کنجدی، برند عاصمی یکی از برند های معتبر در زمینه تولید انواع فراورده های کنجدی می باشد که، ارده کنجد آن از عطر و طعم بی نظیری برخوردار است.
چرا ارده عاصمی؟
- تهیهشده از کنجد صددرصد ایرانی
- بدون مواد نگهدارنده و افزودنی
- مناسب برای مصرف روزانه و درمانهای سنتی معده
برای تهیه محصولات عاصمی کافیست تا به فروشگاه اینترنتی عاصمی مراجعه کرده و در کمترین زمان ممکن محصولات مورد نظر خود را با بهترین کیفیت از برند عاصمی تهیه کنید.
نتیجه گیری
اگر به دنبال راهی ساده، مؤثر و طبیعی برای بهبود وضعیت معدهتان هستید، ارده کنجد یک انتخاب عالی می باشد. با مصرف منظم این ماده مغذی، میتوانید از مزایای فراوان آن برای معده و دستگاه گوارش بهرهمند شوید.برای تهره مندی از خواص این فراورده کنجدی کافیت تا همین حالا اقدام کنید و ارده باکیفیت عاصمی را امتحان کنید.