افزونه جلالی را نصب کنید. Tuesday, 23 July , 2024
1

بررسی روند تولید آهن آلات و محصولات فولادی در سال 1400

  • کد خبر : 2375
بررسی روند تولید آهن آلات و محصولات فولادی در سال 1400

تولید محصولات فولادی در سال 1400 و در ماه‌‌های ابتدایی، روند رو به رشد را آغاز کرد اما کارخانه‌‌های فولادی با مشکلاتی چون قطعی برق در تابستان و کمبود گاز در زمستان مواجه شدند. به‌همین‌علت، سال 1400 با رشد منفی 8 درصد برای میزان تولیدات محصولات فولادی به پایان رسید. در این مقاله به آمار […]

تولید محصولات فولادی در سال 1400 و در ماه‌‌های ابتدایی، روند رو به رشد را آغاز کرد اما کارخانه‌‌های فولادی با مشکلاتی چون قطعی برق در تابستان و کمبود گاز در زمستان مواجه شدند. به‌همین‌علت، سال 1400 با رشد منفی 8 درصد برای میزان تولیدات محصولات فولادی به پایان رسید.

در این مقاله به آمار تولید آهن آلات و محصولات فولادی در سال ۱۴۰۰ می‌پردازیم.

بررسی آمار تولید آهن آلات کشور در سال 1400

کارخانه‌های تولید مقاطع فولادی، سال ۱۴۰۰ را پرقدرت شروع کردند و توانستند آمار تولید را به‌رشد ۶ درصدی برسانند، اما اوضاع بر وفق مراد آن‌ها نبود و در نهایت ۵ ماه ابتدایی سال را با ۱۱ درصد تولید کم‌تر نسبت به‌سال ۱۳۹۹ ثبت کردند. علت‌های مختلفی مثل قطعی‌های مکرر برق، انتخابات و عرضه‌و‌تقاضا روی این موضوع تأثیرگذار بود؛ این روند منفی تا پایان سال ادامه داشت و در نهایت سال ۱۴۰۰ با روند منفی ۵ درصد در میزان تولید مقاطع فولادی به‌پایان رسید.

افت میزان تولید در مقاطع فولادی تخت بیشتر از مقاطع طویل دیده می‌شد، محصولات تخت ۱۷ درصد کاهش تولید داشتند و محصولات طویل هم روند کاهشی ۷ درصدی تولید را تجربه کردند؛ این روند کاهشی تا پایان سال ادامه داشت. در نهایت رشد تولید مقاطع طویل به منفی ۳ درصد و محصولات تخت به منفی ۸ درصد رسید. در ادامه میزان تولید محصولات مختلف را یک‌به‌یک بررسی خواهیم کرد.

آمار تولید میلگرد

یکی از علت‌های نوسان  قیمت میلگرد در سال ۱۴۰۰، میزان تولید این محصول بود؛ میزان تولید میلگرد هم مانند سایر مقاطع فولادی، در ابتدای سال روند صعودی داشت، اما در نهایت سال را با رشد منفی تولید، به‌پایان رساند. در سال ۱۴۰۰ حدود ۹ میلیون و ۱۴۸ هزار تن مقطع فولادی میلگرد تولید و به‌بازار عرضه شد.

طبق نظرات کارشناسان آهن‌آنلاین:

دلایل مختلفی باعث نوسان در قیمت میلگرد می‌شود، میلگرد یا به‌طور دقیق‌تر میلگرد تقویتی یک نوع پروفیل است که به دلیل حجم مصرف بالا در صنایع مختلف از جمله ساختمان‌سازی محبوب است، تغییر ناگهانی قیمت مواد اولیه تاثیر مستقیم بر قیمت میلگرد دارد. میلگرد فولادی است که به شکل میله یا مش است و یکی از دلایل مصرف میلگردهای فولادی، بهبود مقاومت کششی بتن است.

آمار تولید میلگرد در سال 1400، ابتدای سال روند صعودی و انتهای سال روند نزولی داشت.

آمار تولید تیرآهن

نوسان تولید تیرآهن، نسبت ‌به‌سایر مقاطع فولادی کم‌تر بود؛ میزان تولید این مقطع در سال ۱۴۰۰ تنها ۲ درصد کم‌تر از سال ۱۳۹۹ بود.

در سال ۱۴۰۰ کارخانه‌های ایرانی ۱ میلیون و ۲۲۱ هزار تن تیرآهن تولید کردند و قیمت تیرآهن هم در ماه‌های مختلف، روندهای متفاوتی را تجربه کرد.

طبق بررسی‌های صورت گرفته:

تیرآهن یکی از مهمترین پروفیل‌ها در صنعت ساختمان شناخته می‌شود. حجم استفاده از این محصول به اندازه‌ای بالا است که حتی کوچکترین تغییر در قیمت تیرآهن موجب اختلاف زیاد در هزینه اجرا خواهد شد. انتخاب مناسب چنین کالای مهمی تاثیر بسیاری در تعیین موفقیت و شکست پروژه خواهد داشت.

مقایسه نوسانات آمار تولید مقاطع طویل فولادی در نیمه اول و دوم سال 1400

محصولاتی مثل تیرآهن، نبشی، ریل و میلگرد در دسته مقاطع طویل فولادی قرار می‌گیرند. همان‌طورکه پیش از این گفتیم، نوسان‌های آمار تولید مقاطع طویل نسبت به محصولات تخت کم‌تر بود و در ۵ ماه ابتدایی سال، روند کاهشی ۷ درصدی را در تولید تجربه کرد.

به‌طورکلی در سال ۱۴۰۰، حدود ۱۱ میلیون و ۲۰۶ هزار تن مقطع فولادی طویل تولید شد؛ این میزان ۳ درصد کم‌تر از مقدار تولید در سال قبل بود. قیمت این مقاطع در بازه‌های زمانی مختلف سال باتوجه‌به تقاضای صنعت ساخت‌وساز برای آن‌ها، متفاوت بود.

میزان تولید مقاطع طویل فولادی در سال 1400 نسبت به سال قبل، 3 درصد کاهش داشته است.

مقایسه تغییرات آمار تولید مقاطع تخت فولادی در نیمه اول و دوم سال 1400

ورق، فویل و تسمه جزء مقاطع فولادی تخت هستند که کم‌تر در صنایع ساخت‌مان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ این محصولات در صنایع دیگری مثل خودروسازی کاربرد زیادی دارند. این دسته از مقاطع فولادی در سال ۱۴۰۰ روند منفی ۸ درصدی داشتند. کارخانه‌های کل کشور در مجموع در سال ۱۴۰۰، حدود ۸ میلیون و ۴۲۹ هزار تن مقطع فولادی تخت تولید و به‌بازار عرضه کردند.

میزان تولید ورق گرم در سال ۱۴۰۰، حدود ۸ میلیون و ۲۸۹ هزار تن بود و ۶ درصد کم‌تر از سال قبل تولید شد؛ در مقابل میزان تولید ورق‌های نورد سرد به‌اندازه سال قبل بود و ورق‌های پوششدار نیز ۲ درصد بیشتر از سال ۱۳۹۹ تولید شدند.

سخن پایانی

یکی از عوامل تعیین کننده قیمت آهن آلات، میزان تولید محصولات فولادی در صنایع است. بر این اساس اگر میزان تولیدات کاهش یابد، محصولات کمتری در بازار توزیع می‌شوند و قیمت مقاطع دچار افزایش می‌شود. در مقابل اگر تقاضا هم مثل عرضه کم باشد، قیمت تغییری پیدا نمی‌کند و حتی ممکن است کم‌تر شود.

مجموعه آهن آنلاین منبعی معتبر برای اعلام قیمت انواع آهن آلات و مقاطع فولادی است که امکان خرید محصولات کارخانه‌های مختلف را برای کاربران فراهم کرده است.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت آهن آلات می‌توانید به وب سایت آهن آنلاین مراجعه کنید.

https://ahanonline.com/

آدرس: تهران، ستارخان، خیابان حبیب الله، نبش بن بست بنفشه.پ114

شماره تماس: 54712-021

ایمیل: [email protected]

تاریخ: 1401/02/24

 

 

 

لینک کوتاه : https://fardayekhoob.ir/?p=2375

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.