مهندس ها در جامعه به شکلی ظاهر می شوند که بر کاری نظارتی داشته باشند و کمتر پیش می آید دست به آچار شوند تا خودشان کاری انجام دهند. با این حال برای مهندسین لباس کار در نظر گرفته شده است تا هنگام فعالیت هایی که انجام می دهند به خودشان و لباسشان آسیبی وارد نشود همچنین از خطرات احتمالی که وجود دارد در امان باشند. لباس های کار برای مهندس ها چون دست به کاری نمی زنند به صورت دو تکه می باشد(بلوز و شلوار یا کاپشن و شلوار) بستگی به شرایط و محیط فعالیت طراحی می شود.
تاکید ما برای اینکه مهندسین باید حتما لباس بپوشند به این دلیل می باشد که اگر زمانی بخواهند چیزی را درست کنند، به یک لباس مخصوص نیاز دارند و ممکن است خرید لباس کار معمولی خطرناک باشد. توضیحات ما درباره لباس کار مهندسی برای فردی می باشد که کاری را انجام نمی دهد و تنها به صورت ناظر در محل کار حاضر می شود.اما دقیقا لباس کار چیست و چه کاربردی دارد؟
خرید لباس کار مهندسی استاندارد
لباس کار استاندارد اچ اس ای باید از تجهیزات کاملی برخوردار باشد. تجهیزات ایمنی که شامل کلاه ایمنی، عینک ایمنی، دستکش ایمنی و کفش های مخصوص می باشد.
لباس کار مهندسی HSE چه اهمیتی دارد؟
لباس کار تبلیغاتی بیشتر به عنوان یک پوشش برای محافظت از افراد در برابر حادثه های گوناگونی می باشد. علاوه بر اینکه نقش حفاظتی دارد به منظورهای دیگری هم مورد استفاده قرار می گیرد. لباس ها علاوه بر یکپارچگی که در محیط کار ایجاد می کنند، باعث آراستگی کارکنان و مشخص شدن افراد در محیط کاری می شوند.
استانداردهای لباس کار مهندسی HSE
استانداردهایی که برای این لباس های کار تعریف شده اند به طور کلی شامل 3 دسته می باشند:
- نشانه ها و علامت حک شده روی لباس
- جنس و کیفیت لباس کار
- مشخص شدن سمت، نوع و رنگ لباس
نشانه ها و علامت حک شده
- آرم و نماد شرکت باید مثلث متساوی الاضلاع باشد و در صورت نیاز باید نام شرکت درج شود.
- رنگ زمینه آن باید طوری باشد که بتوان واحد های مختلف را از یکدیگر تفکیک کرد.
- اندازه آن باید مثلثی باشد و تقریبا برابر با 7 سانتی متر باشد.
- جنس آن باید با کیفیت و رنگ ها آن ثابت باشد.
- محل نصب نماد باید در بالای جیب سمت چپ لباس بالا تنه باشد.
جنس و کیفیت لباس کار
مثلا جنس لباس کار تبلیغاتی باید بر اساس شرایط کار باشد. برای همین باید پارچه بکار رفته دارای ترکیب 70 درصد پنبه و 30 درصد پلی استر باشد. در شرایطی که احتمال تماس با آتش و سوخته شده وجود داشته باشد جنس پارچه باید 60 درصد پنبه باشد.
برای استحکام و مقاومت لباس کار باید از پارچه با بافت کجراه و تراکم بالا و نخل چهل دولا از نوع رینگ استفاده کند. همچنین برای دوام بیشتر رنگ لباس و جلوگیری از رنگ دادن پس از شست و شو باید از رنگ های راکتیو استفاده شود. بطور مثال میتوانیم بدانیم اینکه لباس کار تبلیغاتی چیست و چه کاربردی دارد؟
لباس کار مهندسی چه رنگی می باشد؟
رنگ و طرح لباس مهندسی بر اساس سمت های افراد در واحد های مختلف می باشد که در جهت اعمال کنترل و نظارت بهتر توسط شرکت های مربوطه مشخص می شود. رنگ های آن سورمه ای، طوسی، سفید و آبی می باشد.
طرح های لباس کار مهندسی
کار کردن در محیط هایی که بیرون از دفتر می باشد، باید نکات ایمنی را رعایت کنند تا امنیت جانی و حفظ سلامت برای افراد فراهم شود. استفاده از لباس کار مهندسی همراه با کلاه ایمنی، کفش های ویژه کار، دستکش و عینک از ملزومات برای خرید لباس کار می باشد.
مسئولیت تامین این لباس ها برای مهندسان و حتی کارگران به عهده خود کارفرما است. کارفرما وظیفه دارد که بهترین لباس کار را در اختیار کارمندان خود قرار دهد تا بتواند سلامت آن ها را تضمین کند. لباس های مهندسین فقط در یک مدل کاپشن و شلوار در رنگ های مختلف تولید می شود. می توان انواع لباس کار مهندسی را به لباس دوتکه و سه تکه و سرهمی و دوبنده و جلیقه اشاره کرد.
لباس مهندسی در مشاغل مختلف استفاده می شود:
- لباس مهندسی برق
- لباس مهندسی پزشکی
- لباس مهندسی حراست مردانه
- لباس مهندسی زنانه
- لباس مهندسی ساختمان
- لباس مهندسی صنایع غذایی
- لباس مهندسی عمران
- لباس مهندسی نفت
- لباس مهندسی مدیریتی
- لباس مهندسی گلخانه
خرید لباس کار سرهمی مهندسی
خرید لباس کار سرهم برای مهندسین بهترین نوع لباس می باشد. جنس این لباس ها از فلامنت، لی یا کتان است البته باید بدانید که لباسی که شما انتخاب می کنید بستگی به فعالیت و سختی کار شما دارد تا بتواند بدن شما را از هر آسیبی حفظ کند. لباس های دوبنده این امکان را به شما می دهند تا ابزار کار خودتان را همراه داشته باشید و همچنین تعویض آن بسیار راحت می باشد.
- لباس کار مهندسی ضد آب
- لباس مهندسی ضد اسید
- لباس مهندسی ضد حریق
- لباس مهندسی ضد برش
- لباس مهندسی ضد موادهای شیمیایی
- لباس مهندسی ضد روغن
- لباس مهندسی ضد برق
- لباس مهندسی ضد گرد و غبار
لباس کار مهندسی چه جنسی می باشد؟
لباس کار مهندسی مانند دیگر لباس ها جنس های مختلفی دارد، یکی از جنس های آن ترگال است و جنس دیگر آن کجراه فلامنت-ویسکوز است. در موقعیت های خاص و مهم مهندس ها می توانند از جنس گران قیمت و کیفیت فوق العاده ای که می تواند داشته باشد استفاده کنند.
لباس کتان که جنس پنبه دارند از 180 گرم شروع می شوند و حتی به 400 گرم نیز می رسند. در برخی از مصارف خاص مانند کارهای صنعتی مثل اداره برق 500 گرمی دوخته می شوند. اکثر لباس ها مهندسی شیک تر دوخته می شوند، برای اینگونه لباس ها از پلی استر پنبه استفاده می شود. برای مکان ها و مناطق گرم باید از جنس تترون استفاده کنند. جنس لباس کار مهندسی طبق استانداردهای اچ اس ای باید بتوان فرد را در برابر خطرات احتمالی که ممکن است در محیط کار پیش بیاید محافظت کرد. علاوه بر آن لباس کار باید بر اساس فصلی که در آن هستیم انتخاب شود چون جنس لباس کار در تابستان و زمستان که از جین و کتان استفاده می کنند متفاوت است.
مهندس ها به دلیل اینکه فعالیت خاصی ندارند و از یک لباس در مدت طولانی استفاده می کنند بهتر است که جنس آن سبک و نرم و راحت باشد و از آسیب های بدنی نیز جلوگیری کند. برای همین است که جنس لباس کار مهندسی از جنس پلی استر پنبه می باشد، ولی اگر شما مهندسی می باشید که مسئولیت سنگینی به عهده دارید و کارهای تخصصی زیادی انجام می دهید بهتر است که جنس لباستان مقاوم و مستحکم باشد.