امروزه بهمنظور انجام خدمات گچکاری ساختمانها، داشتن اطلاعات کافی در خصوص تکنولوژیهای پیشرفته در این حوزه و بروز بودن درباره قیمت این وسایل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در متن زیر به بررسی دقیق نوینترین دستگاههای گچ پاش، بهروزترین قیمتهای بستههای گچ، قیمت گچکاری و همچنین دستگاههای گچ پاش خواهیم پرداخت.
دستگاه گچ پاش چیست؟
در حال حاضر بهمنظور بهبود روند کارهای ساختمانی ابزارها و دستگاههای مختلفی مورداستفاده قرار میگیرند که یکی از معروفترین و مهمترین آنها که در حوزه گچکاری مورداستفاده قرار میگیرد، دستگاه گچ پاش است. دستگاه گچ پاش جزء انواع دستگاههای ملات پاش است که از نوع حلزونی بهحساب میآید. این دستگاه علاوه بر گچ برای پخشکردن و پاشش سیمان، آهک و ملاتهای دیگر نیز مورداستفاده قرار میگیرد.
همچنین انواع مختلفی از این دستگاه وجود دارند که باتوجهبه سیستمهایشان به پاشش گچ و مواد مختلف میپردازند؛ اما اصلیترین آنها بهواسطه فشار هوا و بهصورت پنوماتیکی این کار را انجام میدهند. البته همانطور که اکثر متخصصان و افراد حرفهای در حوزه مصالح ساختمانی اطلاع دارند، در اکثر مواقع گچ معمولی در ساختمانها مورداستفاده قرار نمیگیرند؛ بلکه گچهای دیگری که دارای مواد پلیمری و آهک نیز هستند گزینه بسیار مناسبتری برای استفاده در ساختمانها هستند. زیرا این مواد از استحکام و مقاومت بسیار بالاتری نسبت به گچهای معمولی برخوردارند؛ بنابراین کمپرسور این نوع دستگاههای گچ پاش نیز کاملاً مناسب برای گچهای پلیمری طراحی شده است.
مزایا و مشخصات فنی دستگاه گچ پاش
همانطور که پیشتر اشاره شد، دستگاه گچ پاش که برای تأمین نیروی پمپزنی استفاده میشود. این دستگاه دارای الکتروموتور سهفاز باقدرت 7.5 اسب بخار است. همچنین سیستم داخلی این دستگاه بهگونهای طراحی شده است که قادر به خروجی 25 لیتر در دقیقه باشد؛ بنابراین باتوجهبه این ویژگیهای ذکر شده و با درنظرگرفتن قیمت گچ و قیمت گپ کاری، واضح و مبرهن است که استفاده از این وسایل بسیار مقرونبهصرفهتر خواهد بود. بهعلاوه، این وسایل دارای کمپرسوری با حجم 250 لیتر و فشار حداکثر 30 بار است که میتواند ملات را تا فاصله 10 متر پمپ کند. علاوه بر این، دستگاه گچ پاش شامل شیلنگ انتقال ملات با قطر 25 میلیمتر نیز هست که بهبود کیفیت نهایی عملیات گچکاری را تسریع میبخشد.
البته بدون درنظرگرفتن قیمت گچ و قیمت گچ کاری، استفاده از دستگاههای گچ پاش از مزایای دیگری نیز برخوردارند. از نمونه مهمترین این موارد میتوان بهسرعت بسیار بالا در انجام گچکاری اشاره کرد؛ این امر به کمک کمپرسورهای قدرتمند در این وسایل صورت میگیرد. همچنین بعد از استفاده از دستگاه گچ پاش، میزان چسبندگی گچها به سطح مدنظر بسیار بیشتر از گچکاری معمولی است. البته دراینخصوص این ویژگی، استفادهکردن از گچهای پلیمری نیز تأثیر بسیار زیادی دارد. البته در هنگام استفاده از گچهای پلیمری توجه به اینکه مدتزمان گیرش گچ بایستی حداقل 90 دقیقه باشد نیز بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر این موارد، گچِ پلیمری ساخته شده در این دستگاهها در برابر حرارت، صدا و رطوبت کاملاً عایق است که این امر از مهمترین ویژگیهای آن بهحساب میآید.
قیمت گچ، گچکاری و دستگاههای گچ پاش
علاوه بر موارد ذکر شده بهمنظور استفاده از دستگاههای گچ پاش و انجام گچکاری در ساختمانها دانستن قیمت گچ، هزینه و قیمت گچکاری و دستگاههای گچکاری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.
قیمت انواع و اقسام مختلفی از گچها وجود دارند که میتوانند در دستگاههای گچ پاش مورداستفاده قرار بگیرند. قیمت این مواد به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد که از مهمترین آنها میتوان به کاربرد گچ اشاره کرد. به طور معمول گچها در بستهبندیهای ۲۵، ۳۰، ۴۰ و ۵۰ کیلویی بهصورت پاکتی و کیسهای قرار میگیرند.
قیمت گچکاری
یکی دیگر از مهمترین هزینههایی که در هنگام انجام کجکاری ساختمانها بایستی موردتوجه قرار بگیرد قیمت گچکاری است. همانطور که پیشتر اشاره شد در هنگام گچکاری میتوان از دو نوع گچ مختلف که شامل معمولی و پلیمری است، استفاده کرد. بهاینترتیب از گچهای پلیمری در هنگام انجام گچکاری بهواسطه دستگاههای گچ پاشی استفاده میشود و گچهای معمولی نیز در هنگام گچکاری بهصورت دستی مورداستفاده قرار میگیرند.
در ابتدا به بررسی قیمت کجکاری بهصورت دستی در سال ۱۴۰۲ خواهیم پرداخت. قیمت گچکاری دیوار بلوکی، دیوار سفالی، دیوار هبلکس، دیوار سیمانی، سقف یونولیت، سقف تیرچهبلوک و سقف رابیتس بهصورت دستی در این سال بهصورت متری ۱۲۰,۰۰۰ تومان است. البته لازم به ذکر است که گچکاری به کمک گچ پلیمری نیست به قیمت ۱۲۰,۰۰۰ تومان است. همانطور که میدانید در انجام گچکاری برخی برشکاریها وجود دارند که باعث زیباتر ساختن کار و استفاده از برخی ابزارها میشوند. از جمله اصلیترین این گچبریها میتوان به نور مخفی ساده با قیمت ۱۴۵,۰۰۰ تومان، نور مخفی مدرن با قیمت ۲۸۰,۰۰۰ تومان، خط ورساچه با قیمت ۹۵۰,۰۰۰ تومان خط کوفی با قیمت ۱,۰۵۰,۰۰۰ تومان و… اشاره کرد.
قیمت دستگاه گچ پاش
همانطور که در ابتدای متن به معرفی دستگاه گچ پاش اشاره شد، میدانید که این ماشینها در انواع مختلفی شامل ایرانی و خارجی وجود دارند و عوامل مختلفی در قیمت آنها مؤثر هستند. از مهمترین تقسیمبندیهای این وسایل میتوان به دستگاههای سهفاز و تکفاز با ظرفیتهای متفاوت اشاره کرد. واضح و مبرهن است که هرچه ظرفیت یک دستگاه گچ پاش بالاتر باشد قیمت آن نیز به نسبت بیشتر خواهد بود. همچنین دستگاههای سهفاز باتوجهبه اینکه از توان و قدرت بالاتری برخوردارند موردتوجه تعداد بیشتری از مصرفکنندگان قرار میگیرند که البته قیمت آنها نیز بالاتر است.
سخن پایانی
همانطور که در ابتدای متن ذکر شد بهمنظور انجام هر اقدامی در حوزه گچکاری، داشتن اطلاعات کافی در خصوص قیمت گچکاری و قیمت گچ پاش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که در متن بالا به بررسی این موارد پرداخته شد.