تا به حال به این فکر کرده اید که بطری ها و شیشه های نوشیدنی چگونه به یک اندازه و تا این حد با دقت بالا پر می شوند؟ اغلب افراد در دوران کودکی با دیدن شیشه های نوشابه یک اندازه این سوال را از خود می پرسند.
پاسخ این سوال در کسب و کارهای خانگی و کسب و کارهای بزرگ تاثیر مستقیم می گذارد و دلیل آن هم این است که شما وقتی مقدار معینی از محصول خود را درون ظرف میریزیم، به این منظور است که روی کار خود کنترل دقیقی دارید. دستگاه پرکن مایعات باعث سرعت بخشیدن در روند پر کردن انواع مایعات درون ظروف می شود و به مراتب دارای دقت بالاتر از دقت چشم انسان می باشد.
دستگاه پرکن مایعات بر اساس فضای کاری مورد نظر و نیز نوع کسب و کار صنعتی یا خانگی در ابعاد و اندازه های متفاوت طراحی و تولید شده است و با توجه به نوع مایعاتی که داخل ظروف پر می کند، به دو نوع دستگاه پرکن مایعات غلیظ و دستگاه پرکن مایعات رقیق دستهبندی میشود.
مایعات از نظر چگالی و ویسکوزیته با هم تفاوت دارند و به دو دسته غلیظ و رقیق دستهبندی میشوند. مایعات رقیق ویسکوزیته یا چسبندگی و چگالی پایینتری نسبت به مایعات غلیظ دارند. یعنی نسبت به جاری شدن مقاومت کمتری دارند. مایعات با چگالیهای مختلف دستگاههای پرکن متفاوتی دارند. دستگاه پرکن مایعات (liquid filling machine) جهت پر کردن و بسته بندی مایعات غلیظ و رقیق ساخته شده است. این دستگاه در صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی و …. کاربرد و اهمیت بالایی دارد. دستگاه پرکن مایعات با توجه به چگالی مایعات، در دو نوع دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق وجود دارد.
نحوه عملکرد دستگاه پرکن مایعات
عملیات دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق شبیه هم میباشد و فقط یک تفاوت اصلی در عملکرد دارند. دستگاه پرکن مایعات رقیق جهت پرکن و بسته بندی مایعات از نیروی جاذبه مایعات استفاده می کند؛ در صورتی که دستگاه پرکن مایعات غلیظ عملیات پر کردن را توسط نیروی خارجی انجام میدهد. پیش از خرید دستگاه، ابتدا نوع مایعات مورد نظر خود را مشخص کنید، سپس پیش از خرید، سازگاری یا مناسب بودن دستگاه پرکن با میزان چگالی را بررسی کنید. آبمیوه، آبهای معدنی و نوشابه و … مایعات رقیق هستند و عسل، روغن و …. مایعات غلیظ هستند. دستگاه پرکن مایعات رقیق، قابلیت پرکردن مایعات نیمه غلیظ را دارند؛ ولی دستگاه پرکن مایعات غلیظ قابلیت پر کردن مایعات رقیق را ندارند
انتخاب نادرست دستگاه برای پر کردن مایع مورد نظر می تواند به دستگاه آسیب وارد کند و باعث توقف خط تولید و کاهش تولید محصول شود. برای خرید دستگاه باید به محصول مایع که مهمترین عامل خرید می باشد و نیز به میزان ویسکوزیته یا گرانروی آن دقت داشته باشید. گرانروی هر مایع با توجه به تراکم مواد و حجم آن متفاوت است و نیاز به وسایل خاصی جهت اندازه گیری و محاسبه دارد.
اکثر فروشندگان دستگاه پرکن مایعات غلیظ صنعتی و خانگی، به مشتریان خود توصیه می کنند که به تنهایی اقدام به خرید دستگاه نکنند و قبل از خرید از مشاوران فروش، راهنمایی های لازم را دریافت نمایند.
واضح است که دستگاه های گران تر، کاربرد بیشتری دارند. لذا برای فردی که در منزل با استفاده از دستگاه پرکن مایعات غلیظ قصد پر کردن رب انار یا رب گوجه فرنگی را در ظروف مختلف داشته باشد، چندان مناسب نباشد. بر این اساس قیمت دستگاه با توجه به مایع مورد نظر قابل تغییر است و کم یا زیاد می شود.
همانطور که میدانید امروزه راه اندازی کسب و کارهای خانگی کوچک رشد چشمگیری داشته است. بسیاری از افراد به دنبال ایجاد کارگاه کوچک در منزل هستند تا بتوانند راه درآمدی برای خود داشته باشند.
دستگاه پرکن مایعات خانگی همانطور که مشخص است جهت مصارف خانگی و راه اندازی مشاغل کوچک خانگی مورد استفاده قرار می گیرد و مهمترین کاربرد آن جهت پر کردن مواد غذایی مایع است. با در اختیار داشتن این دستگاه ها می توانید انواع مایعات از قبیل مواد شوینده و سفیدکننده، روغن ها، انواع نوشیدنی ها و… را با خیال آسوده در ظروف مخصوص پر نمایید.
مدل خانگی این دستگاه به صورت رومیزی تولید شده است، ولی با این حال قدرت بالایی در پر کردن مایعات مختلف در ظروف بسته بندی دارد. دستگاه پرکن مایعات رقیق جهت پر کردن مایعاتی مثل آب میوه ها، دوغ، عرقیات گیاهی، روغن های خوراکی مایع، آبلیمو، سرکه و… گزینه مناسبی است.
جهت پر کردن مایعات غلیظ همچون عسل، شکلات صبحانه، کرم کنجد، شیره، مربا، رب گوجه، رب انار، سس ها، ارده و مواد شوینده مانند مایع ظرفشویی، مایع دستشویی و… به فکر تهیه دستگاه پرکن مایعات غلیظ باشید. در ادامه با چند مدل پرکن مایعات بیشتر آشنا خواهید شد.
دستگاه پرکن عسل
در مورد مواد غلیظ و چسبنده همانند عسل، چسب و مربا دستگاه پرکن مایعات دارای سیستم پیچیده ای می باشد که این پیچیدگی مربوط به چسبندگی این محصولات می شود. این سیستم به این صورت است که دستگاه محصولات مربوط را از سیستم گرم کن عبور می دهد و سپس اقدام به پر کردن آنها می کند.
اگر دستگاه فاقد چنین سیستمی باشد، کار پر کردن مواد متوقف خواهد شد. دستگاه های پرکن عسل به صورت نیمه اتوماتیک و سیلندر پیستونی هستند و از یک مخزن دوجداره برخوردار می باشند که به راحتی می توانند با کمک آن، مواد مورد نظر را پر و بسته بندی نمایند.
جداره داخلی مخزن دستگاه پرکن عسل دارای مکانیسم حرارتی می باشد تا ماده درون آن به دمای لازم برسد و در اصطلاح حالت روندگی پیدا کند. توجه داشته باشید که دمای مورد نظر را به آسانی می توانید تنظیم کنید. پرکن های عسل در ظرفیت های مختلف وجود دارد که هر فرد نسبت به ظرفیت و حجم تولید خود، دستگاه مناسب را انتخاب می کند.
دستگاه پرکن چسب
دستگاه پرکن چسب در مدل های ایرانی و خارجی در بازار موجود است و با توجه به امکانات موجود، قیمت متفاوتی دارد. به دلیل شرایط چسبندگی که چسب دارد، جهت پر کردن آن در ظروف مختلف باید دستگاه پرکن ویژگیهای خاصی داشته باشد تا قادر باشد این مایع چسبنده و غلیظ را در آنها به راحتی پر کند.
این پرکن جزء دستگاه پرکن مایعات غلیظ به حساب میآید. امروزه دستگاه های پرکن به یکی از دستگاه های در زمینه صنایع تولیدی، تبدیل شده اند. از جمله صنایعی که برای پر کردن تیوپ چسب از انواع دستگاه پرکن، استفاده می کنند، می توان به صنایع نوشیدنی، غذایی و صنایع بسته بندی اشاره کرد.
دستگاه پرکن چسب به سه نوع تیوپ پرکن دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک تقسیم می شود. تفاوت انواع دستگاه پرکن چسب در سرعت پر نمودن مواد داخل تیوب، نوع و حجم مخزن دستگاه می باشد.
دستگاه پرکن گریس
دستگاه پرکن گریس یا گریس پرکن نیز از دستگاه های پرکن مایعات غلیظ می باشد که در دو نوع تمام خودکار و نیمه خودکار به بازار عرضه شده است. گریس ماده ای از مشتقات نفت است که غلظت بالایی دارد و به شکل مایع و نیمه جامد جهت روانکاری مورد استفاده قرار می گیرد.
پر کردن گریس به روش دستی و سنتی، هم هزینه های بالایی دارد و هم زحمت زیادی، به همین علت از دستگاه های پرکن گریس کمک می گیرند. به طور معمول گرم کردن گریس و روان نمودن آن برای انجام فرآیند پر شدن مناسب ترین کار است. ولی برخی از انواع گریس در برابر گرما مقاومت بالایی دارند یا خاص خود را در اثر گرما و از دست می دهند.
بنابراین باید این مواد را بدون اینکه تغییری در ساختارش ایجاد شود، پر و بسته بندی نمود. دستگاه پرکن گریس سرد انتخاب مناسبی در این زمینه است. مکانیزم پر کردن در این دستگاه به شکل پمپی، لودسلی و تایمری می باشد. لازم به یادآوری است که دستگاه پرکن گریس هم جهت پر کردن گریس سرد و هم گریس گرم کاربرد دارد.
دستگاه پرکن عرقیات گیاهی
دستگاه پرکن عرقیات گیاهی جهت پر کردن محصولات بسیاری کاربرد دارد و می تواند در خط تولید بیشتر محصولات مایع مانند داروهای گیاهی، عرقیات گیاهی پرطرفدار مانند گلاب، عرق نعنا، عرق کاسنی و… و نیز محصولاتی مانند سرکه مورد استفاده قرار بگیرد.
اغلب محصولاتی که با این دستگاه پرکن مایعات تولید می شوند، صادراتی هستند و طرفداران زیادی دارند. از جمله محصولات به گلاب می توان اشاره کرد که تقریبا در کل جهان محصولی شناخته شده است. شما میتوانید عرقیات گیاهی مختلف که خواص دارویی دارند را توسط پرکن عرقیات گیاهی به صورت صنعتی تولید نمایید.
این گروه از محصولات غذایی بازار بسیار مناسبی دارند و اغلب فروش آنها در کشورهای همسایه و کشورهای اروپایی می باشد. با این حال بازار داخلی پرفروشی نیز دارد. چون بیشتر افراد ترجیح می دهند به جای استفاده از داروهای شیمیایی از داروهای گیاهی و عرقیات گیاهی استفاده کنند.
دستگاه پرکن آب میوه
آبمیوه ها به طور کلی به سه نوع آبمیوه رقیق، آبمیوه غلیظ و آبمیوه پالپ دار تقسیم می شوند. برای پر کردن هر کدام به دستگاه متفاوتی نیاز است. علاوه بر این جنس و نوع بطری نیز در انتخاب دستگاه تاثیر دارد. ظرفیت و حجم تولید، مورد دیگری است که در انتخاب دستگاه و میزان سرمایه مورد نیاز اثر گذار است.
جهت ظرفیت های معمولی و متوسط از دستگاه پرکن مایعات منوبلوک استفاده می کنند و برای حجم های بالا دستگاه تری بلوک مناسب تر است. برای بطری های شیشه ای از پرکن کفی و جهت بطری های پت از پرکن گلوگیر استفاده می کنند.
جهت بسته بندی آبمیوه پالپ دار علاوه بر دستگاه پرکن در خط تولید به دستگاه پالپ ریز نیز نیاز می باشد. در صورتی که حجم تولید بالا باشد، باید از دستگاه سوپر بلوک استفاده نمایید. همچنین جهت پر کردن آبمیوه های غلیظ که ویسکوزیته بالایی دارند، دستگاه پرکن آبمیوه سیلندر پیستونی به کار برده می شود.
دستگاه پرکن مایعات گازدار
خط تولید دستگاه پرکن مایعات گازدار تا حدودی شبیه به دستگاه های بسته بندی نوشابه های غیرگازدار همانند آب معدنی، دوغ و… می باشد. تنها تفاوت آن در دستگاه تری بلوک است.
در خط تولید نوشیدنی های گازدار، محصولاتی همچون نوشابه، آب گازدار، دلستر و… پر و بسته بندی می شود. معمولا نوشیدنی های گازدار در قوطی های فلزی و بطری های پت پر و بسته بندی می شوند.
دستگاه پرکن مایعات اسیدی
دستگاه های پرکن مایعات اسیدی دارای چهار نازل پنوماتیک هستند که به طور مستقیم از مخزن دستگاه تغذیه می شوند. تمامی مسیرهای دیگر که با مواد اسیدی در ارتباط هستند، از جنس پلاستیک و پلی اتیلن ساخته می شوند تا در برابر اسیدهای خورنده مقاومت لازم را داشته باشند.
از جمله مواد اسیدی به وایتکس، جوهر نمک و دیگر مایعات اسیدی تمیز کننده، می توان اشاره کرد. پرکن مایعات اسیدی می تواند انواع مواد اسیدی را تا حجم ۴ لیتر یا بیشتر پر کند. جنس بدنه این نمونه دستگاه پرکن از استیل ضد زنگ تهیه شده است و روی آن رنگ ضد اسید و سپس کاوری از جنس pvc قرار می گیرد تا در اثر ارتباط با مواد اسیدی، آسیبی به دستگاه وارد نشود.
جهت تزریق مواد از سیستم مایعات رقیق استفاده می شود. چون چگالی پایینی دارند، به راحتی جاری می شوند. نوع سیستم پرکن ثقلی می باشد که به طور مستقیم از مخزن تغذیه می شود. حجم مخزن دستگاه حدود ۱۲۰ لیتر می باشد.
جهت خرید دستگاه پرکن مایعات ای جی به سایت https://www.ag777.com رجوع کنید.
برای خرید انواع دستگاه پرکن مایعات AG از کارشناسان ما در شعبه تهران و اصفهان مشاوره بگیرید.
شعبه تهران:
ﺻﺎدﻗﯿﻪ ،ﺑﻠﻮار آﯾﺖ اﻟﻠﻪ ﮐﺎﺷﺎﻧﯽ رو ﺑﻪ روی ﻣﺴﺠﺪ ﻧﻈﺎم ﻣﺎﻓﯽ، ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن اﺗﺮک
تلفن: 46096724-021
شعبه اصفهان :
اصفهان، فلکه ارتش خیابان وحید قبل از چهارراه امامزاده محسن، کوچه شماره ۲۳ پلاک ۶۲۲
تلفن: 91010118-031
شرکت بازرگانی AG وارکننده دستگاه های صنعتی و نیمه صنعتی با گارانتی یکساله و خدمات پس از فروش 5 ساله به منظور گسترش و حمایت از مشاغل حوزه کارآفرینی با بیش از 18 سال سابقه در تهران و اصفهان فعالیت دارد