شاید این اتفاق برای شما هم افتاده باشد که اطلاعاتی در مورد ماده مخدری دریافت کنید که تا به حال اصلا اسمش هم به گوشتان نخورده باشد.
هر روز شاهد رونمایی از مواد مخدر جدیدی هستیم که توسط سودجویان به قصد هدف قرار دادن جوانان و کسب درآمد از ناپختگی آنها روانه بازار می شود. خوب است که در مورد این مواد مخدر بدانیم تا بتوانیم از نفوذ آن به بستر خانواده جلوگیری کنیم. در این مقاله سه ماده مخدر نسبتا جدید معرفی شدهاند. امیدواریم تا با خواندن آن اطلاعات لازم برای حفظ بستر خانواده بدست آورید.
قرص ترامادول
ترامادول یک قرص مسکن است که در حوزه پزشکی برای تسکین دردهای متوسط تا سنگین استفاده می شود. تا اینجا استفاده از این ماده بسیار عالی و مفید است اما از آنجایی که این قرص وارد بازار می شود و در دسترس عموم مردم قرار می گیرد، بستر سوء استفاده از آن شکل می گیرد.
ترامادول از مورفین ضعیف تر اما از استامینوفن قویتر می باشد. این قرص در حین حال که باعث سرخوشی میشود هوشیاری فرد مصرف کننده را حفظ کرده و مانع از فعالیت او نمیشود. اما به مرور مصرف آن موجب مسمومیت فرد و ایجاد اعتیاد در او می شود.
برای ترک متخصصان ترک اعتیاد تاکید میکنند به هیچ وجه به طور ناگهانی اقدام به ترک ترامادول نکنید زیرا عوارض ناشی از آن به حدی زیاد است که یا موجب بازگشت مجدد شما به دام اعتیاد می شود یا با عوارض پیش آمده موجب مرگ می شود.
عوارض طولانی مدت مصرف قرص ترامادول :
- اختلال در راه رفتن
- تکرر ادرار
- اختلالات بینایی
- یبوست
- عفونت های غیر قابل کنترل
- اختلالات خواب شبانه
- خستگی و گیجی
قرص زولپیدم
در پاسخ به سوال قرص زولپیدم چیست باید بگوییم زولپیدم طراحی و ساخته شد تا بتواند به افرادی که دچار بیخوابی هستند کمکی کند. در واقع این قرص یک قرص خواب آور است. اما بعدها متوجه شدند آمبین موجود در این قرص باعث اعتیاد فرد استفاده کننده خواهد شد.
البته مصرف این دارو با تجویز پزشک مشکلی را به وجود نخواهد آورد اما خارج از نسخه و با مصرف بدون تجویز قطعا باعث ایجاد اعتیاد در فرد مصرف کننده خواهد شد.
به دلیل کاربر این قرص، زولپیدم به نوعی طراحی و ساخته شده که بر روی سیتم عصبی و مغز تاثیر می گذارد. بنابراین ترک آن فقط جسمانی نیست بلکه فرد مصرف کننده باید از لحاظ روانی نیز تحت درمان قرار گیرد. در واقع بیشتر اعتیاد به این قرص به دلیل دست کم گرفتن احتمال اعتیاد آور بودن آن میباشد.
بسیاری با خود می پندارند اگر از دوز مصرفی تجویز شده مقداری بالاتر روند هیچ مشکلی پیش نمی آید اما با همین افزایشهای کوچک سیستم عصبی با اختلال مواجه شده و موجب اعتیاد فرد مصرف کننده میشوند.
عوارض مصرف زولپیدم :
- از دست دادن هوشیاری
- اختلال در تنفس
- حالت تهوع دائمی
- گیجی
- در بعضی موارد اوردوز و مرگ
کتامین
آخرین مورد از داروهایی که با قصد مصرف پزشکی تولید شد و در ادامه به دلیل سوء استفاده جزو مواد مخدر حساب شد کتامین می باشد.
این دارو ابتدا برای بیهوشیهای قبل از عمل استفاده می شد. بعدها به دلیل حس سرخوشی که به فرد مصرف کننده می داد مصرف آن به شکل غیر قانونی رواج پیدا کرد.
این ماده در بیمارستان ها برای کسانی که به داروهای بیهوشی دیگر حساسیت دارند استفاده میشود. اما متاسفانه امروزه مردم بدون آنکه بدانند کتامین چیست به عنوان مادهی آرامشبخش از آن استفاده میکنند.
داروی کتامین در بازار با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسد به همین دلیل به عنوان قرص ثروتمندان معروف است.
برای ترک این ماده باید از لحاظ جسمانی و روانی تحت درمان قرار بگیرید تا سم زدایی به طور کامل در بدن شما انجام شود مدت زمان ترک این ماده بسته به دوز مصرف و مدت زمان مصرف در افراد مختلف متفاوت است.
کتامین به قدری قوی است که پس از چند مرتبه مصرف به راحتی فرد مصرف کننده را معتاد می کند و اثرات آن بر روی مغز نیز غیر قابل بازگشت است. مصرف بیش از اندازه این ماده باعث ایجاد حس انفکاک در بدن مصرف کننده میشود.
عوارض مصرف کتامین :
- احساس حالتی مانند خارج شدن روح از بدن
- اختلال در درک
- روان پریشی
- توهم و اختلالات بینایی
- تغییر درک از وضعیت جسمانی