به نقل از دکترتو: ریزش مو در زنان، یکی از ناراحت کنندهترین مشکلاتی است که برخی بانوان با آن مواجه می شوند. این موضوع برای بانوان آنقدری مهم است که دست به هرکاری میزنند تا هرطور که شده مانع ریزش مو شوند و سلامت و طراوت را به موهای خود بازگردانند. راه های درمان متعددی برای ریزش مو وجود دارد. اما از آنجایی که دلایل متفاوتی برای ریزش مو وجود دارد، ابتدا بایستی علت اصلی ریزش مو در زنان را پیدا کنیم. در ادامه این مقاله به معرفی علت های مختلف ریزش مو و راه های درمان آن خواهیم پرداخت. پس تا انتها همراه ما باشید.
علت ریزش مو در زنان
- ژنتیک
- بیماری های هورمونی
- بیماری های خود ایمنی
- کمبود ویتامین ها
- کمبود آهن
- کمبود پروتئین
- بارداری
- مصرف برخی داروها
- سندرم تخمدان پلی کیستیک
- آلوپسی آره ئاتا
- عفونت های قارچی
- کم کاری تیروئید
- کاهش وزن شدید
- بیماری لوپوس
- شیمی درمانی
- مصرف دخانیات
- مصرف الکل
- استرس بالا
- کم خوابی
- کم بودن مقدار مصرف املاح و مکمل ها
- استفاده زیاد از سشوار و اتو مو
علائم ریزش موی هورمونی در زنان
همانطور که در متن بالا گفته شد، ریزش موی هورمونی یکی از علل اصلی ریزش مو در زنان میباشد. ریزش موی هورمونی در زنان علل مختلفی دارد که از جمله علل آن می توان به ورود به سنین یائسگی، افزایش سن، بروز اختلالات تیروئیدی و استرس اشاره کرد. اما سوالی که ممکن است ذهن برخی بانوان را به خود درگیر کند، این است که از کجا بفهمیم ریزش مو هورمونی است؟ در ادامه علائم ریزش موی هورمونی در زنان را به شما معرفی خواهیم نمود.
- نازک شدن تار موها
- کم شدن حجم موها در جلوی سر، فرق سر و شقیقه ها
- کم پشتی یا طاس شدن یک طرف سر
۷ روش برای جلوگیری از ریزش مو در زنان
استفاده از ماینوکسیدیل
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) ماینوکسیدیل را روشی مورد تایید برای درمان و جلوگیری از ریزش مو در زنان میداند. ماینوکسیدیل باعث تحریک و رشد موها میشود و چرخه رشد آنها را افزایش میدهد. از این رو این محصول میتواند موجب ضخیم شدن تار موها و کاهش میزان ریزش مو گردد. ماینوکسیدیل هم برای مردان و هم برای زنان بی خطر است و عوارض جانبی خاصی ندارد. اما دقت نمایید که هنگام مصرف حتما محلول را بر روی کف سر خود بریزید و از ریختن این محلول روی پیشانی و گردن خودداری کنید. زیرا موجب رویش مو اضافی در این نقاط می شود.
استرس خود را کاهش دهید.
همانطور که گفته شد، استرس یکی عوامل اصلی ریزش مو میباشد. از آنجایی که برخی بانوان روزانه استرسهای فراوانی را تحمل میکنند، تار موهای آن ها نازک شده، موهای آن ها شکننده شده و در نهایت میریزد. از این رو کاهش استرس یکی از عوامل اصلی جلوگیری از ریزش مو در زنان میباشد.
مواد غذایی مناسب مصرف کنید.
اصلیترین و مهم ترین راه درمان ریزش مو، حفظ سلامتی بدن است. زیرا در اغلب موارد ریزش مو به دلیل کمبود ویتامین ها، پروتئین ها، آهن و … در بدن ایجاد میشود. از این رو بهتر است برای جلوگیری از ریزش مو، خوراکی هایی که دارای ویتامین ها، پروتئین ها، آهن، اسید چرب امگا۳ و سایر مواد معدنی دیگر میباشند را مصرف نمایید.
از سشوار و اتو مو خیلی کم استفاده کنید.
برای جلوگیری از ریزش مو، سعی کنید که استفاده از اتو مو، سشوار و دستگاه های حالت دهنده مو را به حداقل برسانید. زیرا این وسیله ها با گرمای بیش از حد خود، موجب دهیدراته شدن تار موها شده و از این رو موجب وز شدن، خشکی و شکننده شدن موها میشوند.
به بیماری های خود توجه کنید.
همانطور که گفته شد در برخی مواقع علت ریزش مو در زنان، به دلیل وجود بیماری های مختلف میباشد. از این رو برای جلوگیری از ریزش مو، بهتر است هر چه سریع تر به درمان بیماری های زمینه ای و هورمونی خود مانند: تیروئید، تخمدان پلی کیستیک، لوپوس و … بپردازید.
از محصولات شیمیایی کمتر استفاده کنید.
اغلب محصولات زیبایی و آرایشی مو مانند: رنگ مو، مواد کراتیه و … به دلیل دارا بودن مواد شیمیایی، برای مو مضر هستند. زیرا مواد شیمیایی موجود در این محصولات، باعث دهیدراته شدن، وزی و شکننده شدن موها شده و از این رو باعث ریزش مو در زنان میشوند. پس توصیه میشود که به صورت مداوم از رنگ مو و سایر روش ها استفاده نکنید و استفاده از آن ها را تا حد امکان محدود کنید. سعی نمایید که پس از استفاده از مواد شیمیایی، موهای خود را به کمک ماسک ها و تقویت کننده های مو، ترمیم کنید.
موهای خود را مرتبا شانه کنید.
شانه کردن مو، هم موجب زیبایی و تمیزی مو میگردد و هم از گره خوردن و آسیب دیدن مو جلوگیری میکند. سعی کنید به کمک برس های مناسب با دندانه های بزرگ و پهن، حداقل روزی دوبار موهای خود را شانه کنید. با اینکار از آسیب دیدن و شکسته شدن تار موهای خود جلوگیری میکنید. البته دقت نمایید که هرگز در حال خیسی، موهای خود را شانه نکنید. زیرا در چنین حالتی ریشه موها سست بوده و به راحتی ریزش میکند. از این رو صبر نمایید تا موها به صورت کاملا طبیعی خشک شوند و سپس به کمک یک برس مناسب، آن ها را شانه کنید.
از آب گرم برای شستن موهای خود استفاده نکنید.
اگر برای مدت طولانی موهای خود را با آب گرم بشویید، ریشه موهای شما ضعیف شده و همین امر موجب ریزش مو میگردد. از این رو بهتر است برای شستشوی موهای خود از آب ولرم استفاده کنید. همچنین هرگز هنگام شستشو، موهای خود را چنگ نزنید. زیرا چنگ زدن موجب سست شدن ریشه موها میشود. پس موهای خود را به آرامی ماساژ دهید و با آب ولرم آبکشی نمایید.
چه زمانی برای ریزش مو به پزشک مراجعه کنیم؟
چرخهی رشد مو دارای ۳ فاز مختلف میباشد.
- فاز آناژن (فاز رویش مو)
- فاز کاتاژن (فاز استراحت مو)
- فاز تلوژن (فاز ریزش مو)
حدود ۹۰ درصد موها در فاز آناژن، ۵ تا ۱۰ در فاز تلوژن و ۱ درصد از موها در فاز کاتاژن قرار دارند. از این رو به دلیل قرارگیری برخی تارهای مو در حالت تلوژن، ریزش مو حدود ۵۰ الی ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی میباشد. اما چنانچه میزان ریزش مو از این اعداد بیشتر شد، بهتر است به متخصص پوست و مو مراجعه نمایید.
اگر برای درمان ریزش مو خود به دنبال بهترین متخصص پوست و مو هستید، سایت دکترتو میتواند به شما در انتخاب پزشک کمک کند. در این سایت میتوانید نوبت خود را برای مشاوره حضوری رزرو کنید و یا مشاوره آنلاین پزشکی انجام دهید.
نتیجهگیری
در این مقاله به معرفی علل ریزش مو در زنان، علائم ریزش موی هورمونی در زنان و راه های جلوگیری از ریزش مو پرداختیم. فراموش نکنید که ریزش مو یکی از مشکلات اصلی این روزهای بانوان میباشد. از این رو بهتر است که با رعایت موارد ذکر شده و خودداری از اقداماتی که به مو آسیب میرساند، از آن ها محافظت کنیم.